Online datavisualistie

Wij maken complexe data inzichtelijk middels grafische weergave en een interactieve interface. Online datavisualisatie heeft vele toepassingen. Denk bijvoorbeeld het ondersteunen van zakelijke beslissingen, het verbeteren van wetenschappelijk onderzoek, het communiceren van belangrijke bevindingen aan het publiek en het ondersteunen van overheidsbeslissingen.

Het doel van datavisualisatie

Het doel van online datavisualisatie is om complexe gegevens op een toegankelijke en aantrekkelijke manier te presenteren, zodat gebruikers in staat zijn om trends, patronen en verbanden te herkennen die anders mogelijk verborgen zouden blijven in grote hoeveelheden data. We visualiseren gegevens met behulp van interactieve en dynamische grafieken, tabellen, kaarten en andere visuele hulpmiddelen.


Er zijn tegenwoordig veel standaard tools beschikbaar voor online datavisualisatie, maar deze voldoen meestal niet aan de specifieke wensen en vragen van onze klanten. Wij ontwikkelen tools op maat waarin alles mogelijk is. We bieden gebruikers de mogelijkheid om gegevens te uploaden en transformeren naar visuele presentaties die kunnen worden aangepast en geanalyseerd. Ook bieden wij de mogelijkheid om interactieve dashboards te maken waarmee gebruikers gegevens kunnen filteren en verkennen op basis van verschillende parameters.

Online datavisualisatie

Complexe informatie kan door middel van datavisualisatie op een slimme manier visueel en interactief worden weergegeven. Vaak komen worden mogelijkheden inzichtelijk die met alleen platte cijfers niet zijn te realiseren. Data kan zeer relevante informatie opleveren voor uw organisatie of uw klanten. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de projecten die we hebben ontwikkeld voor UEFA, het KNGF en ChronischZorgnet

De kracht van datavisualisatie

De kracht van datavisualisatie zit 'm in het feit dat mensen visueel zijn ingesteld. Visualisatie van data zorgt ervoor dat data eenvoudiger te begrijpen wordt voor een brede doelgroep. Iedereen begrijpt immers dat een groene lijn omhoog een teken is dat het goed gaat. Een plaatje zegt vaak meer dan 1000 woorden.

Wat is de kracht van datavisualisatie?

Begrijpelijker en boeiender

Gegevens zijn begrijpelijker en boeiender maakt. In plaats van te kijken naar droge statistieken of tabellen, kunnen gebruikers interactieve en visueel aantrekkelijke grafieken, kaarten en andere visuele hulpmiddelen gebruiken om gegevens te verkennen en deze beter te begrijpen.

Snellere besluitvorming

Online datavisualisatie kan helpen bij snellere en betere besluitvorming. Door gegevens in visuele vorm te presenteren, kunnen gebruikers snel trends, patronen en verbanden ontdekken die anders verborgen zouden blijven. Deze inzichten kunnen gebruikt worden bij het nemen van gerichte beslissingen.

Makkelijk toegankelijk

Online datavisualisatie maakt gegevens makkelijk toegankelijk voor een breed publiek. Gebruikers kunnen gegevens op afstand verkennen en analyseren, waardoor het makkelijker wordt om gegevens te delen en samen te werken met mensen die zich op verschillende locaties bevinden.

Ongekende mogelijkheden

Online datavisualisatie biedt gebruikers meer mogelijkheden voor gegevensanalyse. Gebruikers kunnen gegevens filteren, sorteren en groeperen op verschillende parameters, hierdoor kan er dieper gegraven worden in gegevens en wordt er eenvoudiger inzicht verkregen in relaties tussen verschillende variabelen.

Online dashboards, rapportages en jaarverslagen

Datavisualisatie is een goede manieren om een verhaal te vertellen. Door data visueel en interactief te maken kan een verhaal verteld worden, dat werkt vaak beter dan enkel woorden en cijfers in een rapport. Door gebruik te maken van datavisualisatie wordt het een systeem waarin je regels, verbanden en verhoudingen kan uitleggen.

Samen komen we
tot nieuwe inzichten

Datavisualisatie zorgt ervoor dat verbanden kunnen worden gelegd, patronen in kaart worden gebracht, trends waargenomen worden en vergelijkingen kunnen worden gemaakt. Er kunnen nieuwe inzichten ontstaan die anders niet zouden zijn waargenomen. Processen worden efficiënter gemaakt, conversies worden verhoogd of voorspellingen voor de toekomst kunnen worden gemaakt. Op basis van feiten kunnen beslissingen sneller en beter worden genomen.

Meer weten over datavisualisatie
en online dashboards?

Wij bieden maatwerk oplossingen voor datavisualisatie. Krijg zicht op het grote geheel en zoom in op specifieke details. We bespreken graag een keer de mogelijkheden met je.