UEFA - Top Executive Programme

Samen met UEFA ontwerpen en ontwikkelen we applicaties om bonden te ondersteunen met het inzichtelijk maken van data.

Scoren met data!

Complexe informatie overzichtelijk weergegeven en terugbrengen tot de kern.

Al sinds 2008 werken we nauw samen met UEFA TEP (Top Executive Programme). Samen bedenken, ontwerpen en ontwikkelen we diverse applicaties om medewerkers en bonden te ondersteunen met het inzichtelijk maken van belangrijke data met behulp van interactieve dashboards en online datavisualisaties.

Belangrijke data beter
inzichtelijk maken

UEFA TEP was op zoek naar oplossingen om met behulp van datavisualisatie grote hoeveelheden financiële en operationele data beter inzichtelijk te maken. Het UEFA Top Executive Programme ontwikkelt analyses en modellen om de bestuurders van de 55 nationale voetbalbonden van de UEFA te ondersteunen met relevante facts & figures.

Online dashboards en rekenmodellen

Softmedia ontwikkelde op basis van de aangeleverde data en modellen online dashboards om complexe informatie met behulp van datavisualisatie op een slimme en overzichtelijke manier inzichtelijk te maken. Met de applicaties worden de medewerkers van de UEFA en de bestuurders van de voetbalbonden, pro actief gefaciliteerd en ondersteund.

Datavisualisatie voor
nieuwe inzichten

De UEFA TEP applicaties bestaan uit verschillende tools en interactieve dashboards. Van globale overzichten tot zeer specifieke spreadsheets op detailniveau. Met datavisualisatie kunnen er nieuwe verbanden worden gelegd en vergelijkingen worden gemaakt. Een grote informatie stroom wordt met datavisualisatie tools inzichtelijk voor bestuurders en beleidsmakers. Aan de hand van deze inzichten kunnen betere conclusies worden getrokken en beter onderbouwde beslissingen worden gemaakt.

Online benchmarken

Hoe zijn de prestaties vergeleken met buurlanden, concurrenten of hoe presteert een land vergeleken met de Europese top 5? De online dashboards maken het mogelijk om data op verschillende manieren te vergelijken met andere bonden. Dit kan met voorgedefineerde of handmatig samengestelde peergroups. Met de online dashboards kunnen benchmarks van globaal tot in het kleinste detail worden geanalyseerd.

Exclusieve toegang

De gebruikers van de online applicatie zijn de bestuurders van de 55 Europese voetbalbonden en medewerkers van de UEFA. De rechten voor toegankelijkheid van de gebruikers binnen de applicatie kunnen op verschillende rechtenniveaus worden ingesteld. Zo is bepaalde informatie en persoonlijke aantekeningen niet voor iedereen zichtbaar.

Persoonlijke dashboards

In het Factbook wordt er aan de hand van persoonlijke voorkeuren een actueel overzicht gegenereerd van nieuwsberichten, agendapunten en andere recente data. Met dit gepersonaliseerde dashboard kan een bestuurder zich snel laten informeren over wat er speelt bij een bepaalde bond en wat belangrijke aandachtspunten zijn.

Meer weten over dit project?

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Maak dan eens een afspraak met ons om je ideeën voor een ontwerp voor een website of webapplicatie te bespreken.