Video Streaming Platform

Het opzetten van een eigen online Streaming Platform is een complex proces dat verschillende uitdagingen met zich meebrengt. Of je nu een bedrijf bent dat zich wil versterken met een eigen Streaming Video, marketing content of online Trainingen Videos, wij staan klaar om jouw ideeën werkelijkheid te maken. Dat doen we met de focus op gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en schaalbaarheid. Ons innovatief Video Streaming Platform je kan helpen bij het leveren van hoogwaardige videocontent aan je doelgroep, waar en wanneer dan ook!

Video on Demand Platform Cinetree

We zijn vanaf het begin betrokken bij Cinetree; het Video on Demand (VOD) platform dat bezoekers toegang geeft tot een zorgvuldig geselecteerd aanbod aan bijzondere films en documentaires. Cinetree stelt gebruikers in staat om de content te streamen in verschillende kwaliteiten, afhankelijk van hun internetverbinding, op elk moment en vrijwel elk device. Zonder de beperkingen van traditionele tv-uitzendingen of andere streaming platformen zoals Youtube en Vimeo. 

Vaem: open source Video Streaming Platform.

Tijdens de ontwikkeling van Cinetree hebben we Vaem; een eigen Video Streaming Platform ontwikkeld. Met Vaem kunnen we voldoen aan de specifieke wensen van onze klant. We merkten namelijk dat veel standaard streaming oplossingen daar niet goed bij aansloten. Door zelf een streaming platform te ontwikkelen hebben we meer controle over de werking en de stabiliteit van het platform.

Een eigen streamingdienst opzetten?

Het opzetten van een eigen online streamingdienst is een complex proces dat verschillende uitdagingen met zich meebrengt. Hieronder een aantal voorbeelden van uitdagingen waar wij je kunnen helpen!

Technische infrastructuur

Het opzetten van een online streamingdienst vereist een robuuste technische infrastructuur. Dit omvat servers, streaming technologie, betalingsmogelijkheden en meer. Het bouwen en onderhouden van deze infrastructuur kan aanzienlijke tijd en middelen vergen.

Gebruikersinterface

Wij zorgen ervoor dat je video platform makkelijk te gebruiken is. Voor het beheer en voor de uiteindelijke bezoekers van de applicatie. Een intuïtieve en aantrekkelijke gebruikersinterface is belangrijk voor het succes van je video platform.

CMS / Contentbeheer

Het beheren van de content die beschikbaar is op een streaming platform is een enorme taak. Dit omvat het organiseren, categoriseren, updaten en beheren van metadata voor de video’s. Het beheren van het platform, content en website kunnen we samen naar je wensen inrichten.

Content Delivery Network (CDN)

Om een naadloze streaming ervaring te bieden, moet je een betrouwbaar en efficiënt CDN implementeren. Dit zorgt ervoor dat content snel en zonder onderbrekingen bij bezoekers en gebruikers wordt afgeleverd, ongeacht hun locatie.

Apps & Smart-TV's

Het is ook mogelijk om een streamingdienst aan te bieden met specifieke apps zoals iOS / Apple, Android en verschillende Smart-TV's. Met een Cross-platform compatibiliteit zorgen we ervoor dat je streamingdienst beschikbaar is op verschillende platforms, zoals smart-tv’s en mobiele devices. Dit vergroot de toegankelijkheid voor een breed publiek.

Abonnementsbeheer


Het implementeren van een effectief systeem voor het beheren van abonnementen, facturering en betalingen is cruciaal. Dit vereist integratie online betaaldiensten en het opzetten van een veilig systeem voor transacties en betalingen. We kunnen je hierbij adviseren en de verschillende mogelijkheden voorleggen.

Flexibiliteit en controle over je content

Een eigen streamingdienst geeft je volledige controle over het content aanbod, de gebruikerservaring en het algehele platform. Je kunt zelf bepalen welke content beschikbaar is, voor wie, hoe het wordt gepresenteerd en welke functies beschikbaar zijn voor gebruikers. Dit betekent dat je specifieke genres, niche-content of exclusieve inhoud kunt aanbieden die mogelijk niet beschikbaar is op andere streamingdiensten. Dit kan bijvoorbeeld gericht zijn op educatieve content, specifieke genres (bijv. documentaires, klassieke films) of lokale content die niet elders beschikbaar is.

Je kunt zelf bepalen hoe je de content distribueert, of het nu via abonnementen, individuele aankopen, advertenties of een combinatie van deze methoden is. Dit geeft je de flexibiliteit om je aan te passen aan de behoeften van je publiek. Je kunt waardevolle inzichten verkrijgen in het kijkgedrag van je gebruikers. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om de content te verbeteren, videos te personaliseren en de algehele dienst te optimaliseren.

Een vrijblijvende afspraak maken?

Ben je op zoek naar een flexibel en krachtig Video Streaming Platform om je video content naar een breder publiek te brengen? Wij begrijpen de unieke eisen van verschillende bedrijven en makers. Het opzetten van een eigen video streaming platform vereist een doordachte aanpak en planning. We denken graag met je mee over de mogelijkheden.