Chronisch ZorgNet

Hét landelijke netwerk
voor beweegtherapie en
leefstijlbegeleiding.

Een stap vooruit in de zorg

Meer dan 3000 gespecialiseerde therapeuten bieden zorg aan mensen met chronische aandoeningen, zoals Perifeer Arterieel Vaatlijden, COPD, astma en hartaandoeningen op locaties in heel Nederland.

Een bewezen en succesvolle aanpak

Chronisch ZorgNet werd ruim tien jaar geleden opgericht voor patiënten met ‘etalagebenen’, onder de naam ClaudicatioNet. Chronisch ZorgNet bouwt die bewezen succesvolle aanpak in kwaliteit én kosten nu verder uit naar de behandeling van andere chronische aandoeningen, te beginnen met de behandeling van hartpatiënten en patiënten met COPD.

Persoonlijk profiel

Informatie over therapeuten kan door bezoekers zelf worden ingezien via de openbare portfolios. Therapeuten kunnen een persoonlijk profiel onderhouden, hierin wordt ook de voortgang van de specialisaties weergegeven. Elke therapeut heeft een profiel met een overzicht van bijeenkomsten, scholingen en cursussen. De website biedt verder allerlei tools om therapeuten hun kennis up-to-date te houden en te delen met anderen.

De zorgzoeker

Indien een fysiotherapeut op de website van Chronisch ZorgNet wordt vermeld, weet een patiënt dat deze door is gecertificeerd is en de juiste behandeling krijgt. De therapeuten zijn makkelijk te vinden via de zorgzoeker; een module waarmee de meest dichtstbijzijnde therapeut gevonden kan worden op basis van postcode of adres.

Het verwijssysteem

Innovatief in de zorg is het Chronisch ZorgNet verwijssysteem. Artsen verwijzen via de webapplicatie patiënten direct door naar de dichtstbijzijnde gespecialiseerde therapeut. Die ontvangt de gegevens van de patiënt en moet binnen 2 dagen contact op te nemen zodat zo snel mogelijk met de behandeling gestart kan worden. Neemt de therapeut niet binnen 2 dagen contact op, dan wordt verwijzing doorgezet naar de volgende dichtstbijzijnde therapeut.

Online dashboards

Met een landelijke database van de behandelingen ontstaat de mogelijkheid tot opzetten van een benchmark om de onderlinge prestaties te vergelijken en kwaliteitsverbetering te bevorderen. Op deze manier worden behandelresultaten inzichtelijk gemaakt op individueel, regionaal en landelijk niveau.

ClaudicatioNet voor Softmedia

Softmedia ontwikkelde eerder voor ClaudicatioNet een uitgebreid online platform bestaande uit o.a. de websites etalagebenen.nl voor patiënten en claudicationet.nl, gericht op therapeuten en professionals. Innovatiefonds Zorgverzekeraars was enthousiast over het idee om ClaudicatioNet uit te breiden naar andere aandoeningen en bood de financiële steun om dit mogelijk te maken. In maart 2020 is ClaudicatioNet officieel omgedoopt tot Chronisch ZorgNet

Het voornaamste doel van ClaudicatioNet is kosten drukken. Wanneer 80% van de patiënten de therapie zou volgen, zou er 33 miljoen euro per jaar bespaard kunnen worden in Nederland. Verder brengt dotteren veel risico's met zich mee, lopen niet. Het is dus ook een veiligere oplossing voor mensen met etalagebenen.

"ClaudicatioNet had een website voordat ze in contact kwamen met Softmedia, maar deze was niet meer naar tevredenheid. De 'webbouwer' van die website zat ver weg en de communicatie verliep via e-mail of telefoon. Dit veroorzaakte nog wel eens problemen. Daarnaast kwamen er steeds meer fouten in de website, zoals e-mails die niet meer automatisch verstuurd werden, waardoor er heel veel verwarring ontstond bij de aangesloten fysiotherapeuten. Omdat de website steeds complexer werd hebben we ervoor gekozen om de oude website niet te verbeteren maar een compleet nieuwe website te laten bouwen."

"Vanaf het eerste moment hadden we goed contact. Eerst zaten we vaak met een heel team van Softmedia om de tafel. Nu hebben we een vast contactpersoon. Iedereen van Softmedia heeft veel goede ideeën, ze zijn erg creatief. Ze willen ons echt helpen, denken mee en zijn enthousiast. Ik kan ze goed bereiken en ze komen snel met een oplossing. Deze oplossing wordt via de mail netjes uitgelegd. Kortom: ze doen wat ze moeten doen en zijn precies en duidelijk. Ook wel een mooi punt: er heerst een gemoedelijke sfeer."

Vrijblijvend afspreken?

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Maak dan eens een afspraak met ons om je ideeën voor een ontwerp voor een website of webapplicatie te bespreken.