DigiH

Landelijke zoek- en verwijssysteem, waarmee patiënten snel en efficiënt bij de juiste zorgverlener terecht komen.

Dé digitale zorgzoeker en zorgverwijzer!

DigiH is dé digitale zorgzoeker en zorgverwijzer, waarmee patiënten, huisartsen en medisch specialisten kunnen zoeken en verwijzen naar gespecialiseerde eerstelijns zorgverleners zoals fysiotherapeuten, diëtisten, huidtherapeuten, logopedisten en psychologen.

De juiste zorg op de juiste plek

Nederland kent een uitgebreid zorglandschap. Mede daardoor valt het als patiënt of mantelzorger vaak niet mee de juiste zorg te vinden. DigiH biedt de oplossing door de juiste eerstelijns zorgverlener vindbaar te maken!

De juiste zorg op de juiste plek

Als eerstelijns zorgverlener ben je nu vaak onvoldoende vindbaar. Veel beroepsgroepen en netwerken hebben wel een zorgzoeker, maar een landelijke zorgzoeker waar iedereen in staat ontbreekt.

De huidige situatie

Zorgverleners ervaren nog altijd de gebrekkige afstemming van informatiesystemen. Veel artsen ervaren problemen om de juiste zorg op de juiste plek te krijgen. Bij de verwijzing door een huisarts of medisch specialist naar een eerstelijns zorgverlener staat de handgeschreven machtiging nog te vaak centraal. De informatie uit het EPD wordt in het gunstigste geval geprint maar moet nog te vaak met de hand worden overgeschreven. Als het mee zit krijgt de patiënt advies over de te benaderen zorgverlener, maar vaker moet hij/zij zelf op zoek en een afspraak maken. De opvolging hiervan laat regelmatig te wensen over, waardoor klachten blijven bestaan, verergeren of alsnog wordt overgegaan tot een behandeling in het ziekenhuis.

Snel en efficiënt doorverwijzen

Tijdige opvolging van specifieke zorgvragen is noodzakelijk om erger te voorkomen. Nog te vaak wordt geen tijdige opvolging gegeven aan de verwijzing van een huisarts of medisch specialist naar een eerstelijns zorgverlener. Ondanks dat de relevantie van een tijdige opvolging van noodzakelijke eerstelijns zorg is aangetoond en vastgelegd in diverse richtlijnen.

DigiH biedt de oplossing!

DigiH is hét landelijke zoek- en verwijssysteem, waarmee patiënten rechtstreeks of via een digitale verwijzing van de huisarts of medisch specialist bij de juiste en (indien gewenst) dichtstbijzijnde zorgverlener terecht komen.

Meer weten?

Wil je meer weten over het digitaliseren van processen in de zorg? Laat het ons weten! Maak een afspraak met ons om je ideeën of plannen verder te bespreken.