NLEN
Vacature

Chronisch ZorgNet

Een stap vooruit in de zorg

Chronisch ZorgNet is hét landelijke netwerk voor beweegtherapie en leefstijlbegeleiding. Bijna 3000 gespecialiseerde therapeuten bieden aan mensen met chronische aandoeningen, zoals perifeer arterieel vaatlijden (PAV, etalagebenen), COPD, astma en hartaandoeningen op een kleine 3500 locaties in Nederland.

 

Bekijk de website

Claudicationet website

Een bewezen succesvolle aanpak

Chronisch ZorgNet werd ruim tien jaar geleden opgericht voor patiënten met ‘etalagebenen’, ofwel perifeer arterieel vaatlijden onder de naam ClaudicatioNet. Chronisch ZorgNet bouwt die bewezen succesvolle aanpak in kwaliteit én kosten nu verder uit naar de behandeling van andere chronische aandoeningen, te beginnen met de behandeling van hartpatiënten en patiënten met COPD.

Lees de testimonial van Chronisch ZorgNet

 

Chronisch Zorgnet website

De zorgzoeker

Indien een fysiotherapeut op de website www.chronischzorgnet.nl wordt vermeld, weet een patiënt dat deze door is gecertificeerd is en de juiste behandeling krijgt. De therapeuten zijn makkelijk te vinden via de zorgzoeker; een module waarmee de meest dichtstbijzijnde therapeut gevonden kan worden op basis van postcode of adres.

Chronisch Zorgnet Therapeut

Persoonlijk profiel

Relevante informatie over therapeuten kan door bezoekers zelf worden ingezien via de openbare portfolios. Therapeuten kunnen zelf een persoonlijk profiel onderhouden, hierin wordt ook de voortgang van de specialisaties weergegeven. Elke therapeut heeft een profiel met een overzicht van informatiebijeenkomsten, basisscholingen en cursussen. De website biedt verder allerlei tools om therapeuten hun kennis te laten delen en up-to-date te houden.

Verwijssysteem Chronisch ZorgNet

Verwijssysteem

Innovatief in de zorg is het Chronisch ZorgNet verwijssysteem. Artsen verwijzen via de website patiënten direct door naar de dichtsbijzijnde gespecialisserde therapeut. De therapeut ontvangt de naam en telefoonnummer van de patient, en dient binnen 2 dagen contact op te nemen, zodat zo snel mogelijk met de behandeling gestart kan worden. Neemt de therapeut niet binnen 2 dagen contact op, dan wordt verwijzing doorgezet naar de volgende dichtsbijzijnde therapeut.

online dashboard

Online dashboards

Met een landelijke database van de behandelingen ontstaat de mogelijkheid tot opzetten van een benchmark om de onderlinge prestaties te vergelijken en kwaliteitsverbetering te bevorderen. Op deze manier worden behandelresultaten inzichtelijk gemaakt op individueel, regionaal en landelijk niveau.

Webdesign Chronisch ZorgNet website

Aanzienlijke kostenbesparing

De geboden zorg wordt transparant gemaakt voor zorgverleners en patiënten. Door het delen van de resultaten wordt het netwerk en de behandelingen uiteindelijk veel transparanter en kosten efficiënter.
 

"Vanaf het eerste moment hadden we goed contact. Iedereen van Softmedia heeft veel goede ideeën, ze zijn erg creatief. Ze willen ons echt helpen, denken mee en zijn enthousiast."

Loes Hellegers is landelijk coördinator bij Chronisch ZorgNet en vertelt over haar ervaringen met Softmedia.

Lees hier de testimonial

Neem contact met ons op!

Heeft u ook plannen voor een website of een online applicatie of wilt u gewoon eens van gedachten wisselen met ons? Laat het ons weten!

Neem contact op