Website NXTGEN Hightech

Een sterke veelzijdige
Storyblok website voor
NXTGEN Hightech

NXTGEN Hightech officieel van start

Het doel van NXTGEN Hightech is om de hightech sector van Nederland terug naar de top te brengen én een bijdrage te leveren aan oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen. Om dit te bereiken, investeert het NXTGEN Hightech programma tot 2030 circa 1 miljard Euro om met de 330 partners de Nederlandse economie een boost geven.

De nieuwe website van NXTGEN Hightech

NXTGEN HighTech wil een brug slaan tussen vooruitstrevende HighTech technologieën en degenen die er gebruik van willen maken. Of het nu gaat om kunstmatige intelligentie, robotica of andere cutting-edge HighTech oplossingen, de website van NXTGEN HighTech dient als een hub voor inspiratie, kennisuitwisseling en samenwerking.

Het Storyblok CMS
als solide basis

Na een eerste ‘tijdelijke’ website was NXTGEN Hightech op zoek naar een platform dat gedurende de looptijd van het programma mee kan groeien met de toekomstige ambities en uitdagingen. De website van NXTGEN Hightech is daarom ontwikkeld met headless CMS van Storyblok en dient als een sterke basis waarop de komende jaren verder gebouwd kan worden met nieuwe toepassingsgebieden en nieuwe functionaliteiten.

Testimonial NXTGEN Hightech

"Softmedia heeft voor ons de nieuwe website gebouwd in Storyblok. De samenwerking met ze was heel fijn. Na samen naar onze wensen te hebben gekeken, hebben ze een goed advies gegeven over welk systeem bij ons past."

"Ook de volgende stappen in het proces verliepen goed: de eerste designs van de website waren super en goed in lijn met onze huisstijl. De ontwikkeling zelf verliep spoedig. Softmedia dacht goed mee over de functionaliteiten en was (en is nog steeds) flexibel bij aanpassingen."

Al met al een aanrader dus!

De domeinen binnen NXTGEN Hightech uitgelegd

Elk specifiek domein heeft een ‘domeintrekker’ die fungeert als  een aanjager van het domein. Ze zijn een verbindende factor en organiseren de samenwerking binnen het domein.  De domeintrekkers hebben de mogelijkheid om ieder het eigen onderdeel van de website zelf te kunnen onderhouden en te voorzien van projecten, nieuwsberichten of het promoten van een evenement. 

De hightech toepassingsgebieden

De kerndomeinen Agrifood, Biomedische Productietechnologie, Composiet, Lasersatelliet-communicatie en Semiconductors, hebben ieder een eigen prominente plek binnen de website. Hier wordt verder ingegaan op specifieke projecten, nieuwe innovaties en actuele ontwikkelingen binnen dit specifieke ‘Hightech’ domein.

High Tech Campus Eindhoven

Eindhoven ademt innovatie. Het is de thuisbasis van iconische technologiebedrijven zoals ASML, Philips en NXP.Een logische keuze aangezien veel bedrijven op de campus hetzelfde doel voor ogen hebben: nieuwe technologieën en toepassingen ontwikkelen die oplossingen bieden voor de maatschappelijke problemen en vraagstukken. Het biedt NXTGen HighTech een vruchtbare bodem voor samenwerkingen, talentwerving en innovatie. NXTGEN Hightech is gevestigd op het High Tech Campus in Eindhoven. Het HTC in Eindhoven is de thuisbasis voor bijna 300 High Tech bedrijven, waaronder ook enkele van onze andere klanten, zoals ESI, TNO/imec en de Workplace Vitality Hub.