NLEN

UEFA Top Executive Programme

Scoren met data

Al sinds 2008 bestaat er een duurzame relatie tussen het UEFA TEP (Top Executive Programme) en Softmedia. De relatie bestaat uit het bedenken, ontwerpen en ontwikkelen van diverse online applicaties om de medewerkers en de bonden te ondersteunen.

UEFA Top Executive Programme

Data inzichtelijker maken

UEFA TEP was op zoek naar oplossingen om met behulp van datavisualisatie grote hoeveelheden financiële en operationele data beter inzichtelijk te maken. Het UEFA Top Executive Programme ontwikkelt analyses en modellen om de bestuurders van de 55 nationale voetbalbonden van de UEFA te ondersteunen met relevante facts & figures.

UEFA Top Executive Programme

Online dashboards en rekenmodellen

Softmedia ontwikkelde op basis van de aangeleverde data en modellen online dashboards om complexe informatie met behulp van datavisualisatie op een slimme en overzichtelijke manier inzichtelijk te maken. Met de applicaties worden de medewerkers van de UEFA en de bestuurders van de voetbalbonden, pro actief gefaciliteerd en ondersteund.

UEFA Top Executive Programme

Datavisualisatie voor nieuwe inzichten

De UEFA TEP applicaties bestaan uit verschillende tools en interactieve dashboards. Van globale overzichten tot zeer specifieke spreadsheets op detailniveau. Met datavisualisatie kunnen er nieuwe verbanden worden gelegd en vergelijkingen worden gemaakt die voorheen niet mogelijk waren. Een zeer gecompliceerde informatie stroom wordt met datavisualisatie inzichtelijk voor bestuurders en beleidsmakers. Aan de hand van nieuwe inzichten kunnen op bestuurlijk niveau betere conclusies worden getrokken en doelgerichter beslissingen worden gemaakt.

 

UEFA Top Executive Programme

Online benchmarken

Hoe zijn de prestaties vergeleken met buurlanden, concurrenten of hoe presteert een land vergeleken met de Europese top 5? De online dashboards maken het mogelijk om data op verschillende manieren te vergelijken met de data van andere landen. Dit kan met voorgedefineerde of custom peergroups. De online dashboards kunnen worden toegespitst op onderwerp of prestatieniveau, globaal of tot in het kleinste detail.

UEFA Top Executive Programme

Exclusieve toegang

De gebruikers van de online applicatie zijn de bestuurders van de 55 Europese voetbalbonden en medewerkers van de UEFA. De rechten voor toegankelijkheid van gebruikers binnen de online applicatie kunnen op verschillende rechten niveaus worden ingesteld.

 

UEFA Top Executive Programme

Persoonlijke dashboards

Aan de hand van persoonlijke voorkeuren wordt een actueel overzicht gegenereerd op basis van de meest recente data. Complexe informatie wordt door middel van datavisualisatie overzichtelijk weergegeven en teruggebracht tot de kern.

Meer weten over dit project?

We laten u het graag zien! Heeft u ook plannen voor een website of een online applicatie of wilt u gewoon eens van gedachten wisselen met ons? Laat het ons weten!

Neem contact op