Strijp-T

Een veelzijdige multisite
voor bedrijvenpark Strijp-T

Strijp-T is volop in ontwikkeling

Strijp-T richt zich op innovatie, creatieve, technologisch hoogwaardige bedrijven en positioneert zich als de extra schakel in kwalitatieve groei voor ondernemingen in de Brainport regio. Voor Strijp-T ontwikkelde wij een veelzijdige multisite voor verschillende websites rondom de gebouwen, activiteiten en ontwikkelingen rondom Strijp-T

De bakermat van
de Brainport regio

Strijp-T is de bakermat van de Brainport regio. Philips heeft er zijn grootse successen behaald en spin-offs zoals NXP en ASML zijn hier ontstaan. Vooraanstaande bedrijven zoals ABB, Additive Industries, Brainport Development, CTouch, Fontys ICT en VanBerlo maken van Strijp-T dé plek waar nieuwe oplossingen en technologieën worden ontwikkeld en baanbrekende ideeën tot leven komen.

Gebouw TR;
Innovation Powerhouse.

Bedrijvenpark Strijp-T bestaat uit industrieel erfgoed en passende nieuwbouw. De karakteristieke gebouwen verdienen een eigen website met specifieke informatie. Deze zijn in de loop van de tijd steeds verder aangevuld naarmate de ontwikkeling van de gebouwen verder vorderen. Op het oude Philips terrein bevinden zicht een aantal iconische gebouwen, zoals, de Glaskathedraal uit 1956, het pompgebouw en Gebouw TR; de oude energiecentrale met de twee herkenbare schoorstenen uit 1953, die nu is omgedoopt tot het Innovation Powerhouse.

Efficiënt en eenvoudig
te beheren

Het beheren en onderhouden van meerdere websites tegelijk kan een tijdrovende klus zijn. Voor Strijp-T was het belangrijk om de beheeromgeving zo gebruiksvriendelijk mogelijk in te richten en het onderhouden van alle websites binnen één omgeving mogelijk te maken. Alle websites draaien nu binnen dezelfde virtuele omgeving en maken gebruik van dezelfde gedeelde componenten en functionaliteiten. Nieuwe features die worden toegevoegd aan het project zijn ook voor alle websites in te zetten.

Interactieve plattegronden

Het innovatieve karakter van de bedrijven is terug te zien op de verschillende websites van Strijp-T.

Er wordt gebruik gemaakt van interactieve plattegronden van het bedrijventerrein en van de specifieke gebouwen op Strijp-T om beschikbare units te tonen en de huurders aan de bezoekers voor te stellen. Zo kan de bezoeker zien welke units nog beschikbaar zijn en welke bedrijven er al hun intreden hebben gedaan in één van de markante panden.

Een slimme multi-site oplossing

Wat is een multi-site? Een multi-site omvat een aantal websites die binnen dezelde virtuele omgeving draaien. De individuele websites hebben een eigen stijl, content, gebruiksrechten voor het beheer en iedere website heeft een eigen domeinnaam. Maar de websites binnen deze multi-site delen onderling wel dezelfde bestanden, functionaliteiten en maken gebruik van dezelfde template.

Met deze multisite kunnen wij voor Strijp-T ook relatief eenvoudig nieuwe websites toevoegen. Het opzetten van een nieuwe website binnen het bestaande multisite-framework is sneller en gemakkelijker dan het opbouwen van een volledig nieuwe website vanaf nul. Zo hebben we in de loop van de tijd verschillende websites gelanceerd voor specifieke gebouwen binnen Strijp-T. Elke website is opgebouwd binnen dezelfde layout, maar met wel specifieke wensen en eisen. Van een eenvoudige one-page website tot een uitgebreide community website, allemaal binnen hetzelfde multisite-platform

De websites groeien mee met Strijp-T

Op de website van Strijp-T werd in eerste instantie de plannen voor de toekomst voor het gebied gepresenteerd. Zo werd o.a. de ontwikkeling van het gebied werd in beeld gebracht. Ondertussen is de website van Strijp-T uitgegroeid tot een community website voor de bedrijven en de mensen die werken op Strijp-T met o.a. speciale events, filmavonden, uitstapjes en zelfs een eigen sportdag! Strijp-Tournament.

De voordelen
van een multi-site?

Voor bedrijven die meerdere websites beheren, kan een multisite - platform veel voordelen bieden op het gebied van kostenbesparing, efficiëntie, branding, schaalbaarheid en SEO. De ontwikkelkosten zijn per website een stuk lager en door slim gebruik te maken van de gezamenlijke functionaliteiten kan er veel tijd worden bespaard. Als je meer wilt weten over de voordelen van een multisite, dan leggen we dat graag verder uit.

Neem contact op

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een multisite en ben je benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Maak dan een afspraak!