NLEN
Vacature

Website WIJeindhoven

WIJeindhoven helpt mensen op weg

Als mensen ondersteuning nodig hebben, gaat WIJeindhoven samen met de klant gaan ze op zoek naar de mogelijkheden. Elk probleem vraagt om een eigen aanpak, afgestemd op de situatie en behoeften.

 

Bekijk de website

wijeindhoven website

Samen met Communicatiebureau CRECS hebben we een responsive website ontwikkeld voor WIJeindhoven op basis van het Symfony framework en het Kunstmaan CMS. Er is gekozen voor een Agile project aanpak. De website zal gedurende de tijd worden uitgebreid met nieuwe functionaliteiten.

website team pagina

Ambities omhoog, kosten omlaag

De kosten in het sociaal domein (werk, wonen, samenleven, zorg) drukken zwaar op de begroting van de gemeente Eindhoven. WIJeindhoven heeft de ambitie om de hulpverlening te verbeteren en de structurele kosten in het sociaal domein jaarlijks zo’n 5% terug te brengen. Ze doen dit met de Wij-teams in de wijken van Eindhoven.

Responsive menu

"Eindhoven, de sociaalste"

De website helpt inwoners om snel en makkelijk in contact te komen met de juiste instantie of hulpverlener van het Wijteam. De informatie op de website is opgedeeld in de thema's Thuis, Werk, Opvoeden, Ontmoeten, Zorg en Vervoer. De website maakt het mogelijk voor de inwoners om snel en makkelijk bij de juiste instantie of hulpverlener van het Wijteam in contact te komen.

Paktijkvoorbeelden

WIJeindhoven in praktijk

WIJeindhoven is een organisatie ”Van, Voor en Door’ inwoners van Eindhoven en helpt versneld de beoogde kostenreductie te realiseren. Op de website worden enkele verhalen gedeeld van inwoners die door WIJeindhoven op weg zijn geholpen. De oplossing van problemen ligt vaak in de directe omgeving van de mensen. Ze moeten ‘m alleen weten te vinden. De medewerkers van WIJeindhoven helpen daarbij. Het is de bedoeling om de zelfredzaamheid van inwoners te vergroten en hun participatie te bevorderden.

 

Kaart Eindhoven

Wijteams op de kaart

Via de kaart van de wijken in Eindhoven kan een bezoeker een wijk selecteren of een straatnaam of postcode invoeren voor het juiste WIJteam. De website is bedoeld om snel de weg te vinden naar de juiste instantie of contactpersoon bij wie een vraag gesteld kan worden of een probleem kan worden voorgelegd.

screenshots website

Zorgprocessen stroomlijnen

Na contact met Wijeindhoven krijgen bewoners één contactpersoon die op meerdere gebieden ondersteuning kan bieden. Daarbij wordt er gekeken naar wat de mensen zelf kunnen doen en wie daarbij kan helpen: familie, vrienden, buren of misschien wel een vrijwilliger. 

Meer weten?

Heeft u vragen over dit project of bent u benieuwd naar wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact op