🚀 Supercharge je website met de
Algolia zoekmachine!

Een soepele en effectieve zoekervaring op je website is super belangrijk. Daarom willen we graag de voordelen van de Algolia zoekfunctionaliteit met je delen en hoe wij je kunnen helpen om deze krachtige zoekmachine te integreren in je (nieuwe) website.

Waarom Algolia?

Algolia is dé toonaangevende zoektechnologie die de gebruikerservaring van je website naar een hoger niveau tilt. Het  maakt de zoekervaring op van je website snel, slim en super gebruiksvriendelijk, waardoor de bezoekers makkelijker kunnen vinden wat ze nodig hebben. Het verbetert de gebruikerservaring van je website enorm.

Met Algolia kunnen de bezoekers van je website of online dienst direct relevante zoekresultaten vinden, waardoor ze sneller vinden wat ze zoeken. Je kunt aangepaste filters instellen om gebruikers te helpen bij het verfijnen van hun zoekopdrachten. Ongeacht de omvang van je website, Algolia kan makkelijk worden aangepast om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

Voordelen van zoeken met Algolia:

Snelheid

Algolia is supersnel. Wanneer je iets zoekt op een website, geeft Algolia razendsnel resultaten terug, waardoor gebruikers niet hoeven te wachten.

Nauwkeurigheid

Het is heel slim. Het begrijpt spelfouten, synoniemen en biedt zelfs suggesties als je een fout maakt bij het typen.

Filters

Je kunt resultaten filteren op basis van verschillende criteria, zoals prijs, categorie, datum, enzovoort, om precies te vinden wat je zoekt.

Real-time

Als de website realtime informatie heeft (bijvoorbeeld voorraadniveaus van producten), zal Algolia die informatie ook in realtime weergeven.

Zoeken op maat

We kunnen Algolia aanpassen aan de specifieke behoeften van je website, zodat de zoekfunctionaliteit perfect past bij wat de gebruikers zoeken.

Algolia implementeren
in je website of online dienst

Het implementeren van Algolia op je website vereist doorgaans enkele stappen, waaronder het aanmaken van een account, het ‘indexeren’ van je gegevens en het integreren van de zoekfunctie in je (nieuwe) website. 

Algolia is in de basis gratis. Pas als je meer dan 10.000 zoek aanvragen krijgt, meer dan 10.000 items wilt indexeren of gebruik wil maken van extra functionaliteiten kun je extra zoek aanvragen en records inkopen of overstappen naar een betaalde account. Via de Algolia-website kun je je aanmelden voor een Algolia-account. Met die account kunnen wij aan de slag. Wij zorgen ervoor dat de inhoud van je website door Algolia gebruikt kan worden en integreren de Algolia zoekmachine in je website. We voegen de zoekfunctionaliteit toe aan je website en zorgen ervoor dat je zoekbalk klaar is om te communiceren met Algolia.

Een supersnelle zoekfunctie dankzij Algolia

We zijn erg enthousiast om Algolia ook voor jou te integreren in je (nieuwe) website of online dienst. We kunnen samen kijken hoe de zoekresultaten aan je vereisten voldoen, bijvoorbeeld door het instellen van prioriteiten, synoniemen en andere relevante eigenschappen. Na de implementatie van Algolia is het natuurlijk belangrijk om de zoekfunctionaliteit te optimaliseren en te testen om ervoor te zorgen dat deze aan de verwachtingen van je gebruikers voldoet. We houden er uiteraard rekening mee dat de stappen en technieken die je nodig hebt, afhankelijk zijn van je website en de behoeften van je project. 

Meer weten over Algolia?

We zorgen voor een naadloze implementatie en bieden ondersteuning bij het optimaliseren van deze zoekfunctionaliteit. Heb je vragen of wil je meer weten?

Neem dan eens contact met ons op!