Softmedia is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd!

We zijn trots te kunnen melden dat we de certificeringen voor ISO 27001 en NEN 7510 hebben behaald! Na een intensief proces om onze werkwijze zorgvuldig in te richten en een uitgebreide audit, hebben we de certificaten officieel overhandigd gekregen.

Onafhankelijke geaccrediteerd

Na een intensief proces waarin we handson maar professioneel zijn begeleid door PuraSec en waarbij we gebruik hebben gemaakt van Instant27001 voor het inrichten van ons ISMS (Information Security Management System), hebben we vandaag door DigiTrust de certificaten officieel overhandigd gekregen! Het zorgvuldig omgaan met gegevens was voor ons als bedrijf altijd al belangrijk, maar om het voor onze klanten en andere stakeholders ook aantoonbaar te maken, hebben wij het afgelopen jaar veel tijd geïnvesteerd om deze certificeringen te behalen. 

Wat houden deze certificaten in?

ISO 27001 is dé internationale norm op het gebied van informatiebeveiliging. Hiermee tonen we aan dat we procesmatig op een veilige manier met informatie omgaan, met als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen onze organisatie zeker te stellen. 

De NEN 7510 is een Nederlandse norm specifiek gericht op het verwerken van informatie binnen de zorg. Deze norm zorgt voor het borgen van kwaliteitscriteria waardoor de informatiebeveiligingsmaatregelen voor onze projecten binnen de zorg op een controleerbare wijze zijn ingericht. 

Een continu proces

Nu we deze certificeringen hebben behaald, betekent dat niet dat we achterover kunnen gaan leunen. Het is een continu proces van controleren en verbeteren. We blijven periodiek controleren we of alle aspecten van onze bedrijsvoering nog voldoet aan ons beveiligingsbeleid.

Mocht er toch iets misgaan, dan hebben we een draaiboek met procedures hoe we daarmee omgaan. Mochten er beveiligingsrisico’s bijkomen of veranderen, dan passen we ons beveiligingsbeleid aan. Een auditor zal tevens jaarlijks controleren of ons ISMS (Information Security Management System) nog aan de eisen voldoet en of we hierop een verantwoorde wijze mee omgaan.

Wil je een ISO / NEN gecertificeerde website of applicatie laten maken?

Wil je een website of app laten maken waar informatie beveiliging erg belangrijk is of een project dat moet voldoen aan ISO 27001 en de NEN 7510 veiligheidseisen? Neem dan contact met ons op. We leggen het je graag verder uit.