NLEN
Vacature

Bestuursvoorzitter van de BOSK

Wouter Bos

Onze voormalige vicepremier is nu voorzitter van het bestuur van de BOSK en voorzitter van bestuur van het VU medisch centrum. Softmedia heeft de website voor de BOSK ontwikkeld. Lees hier hoe Wouter Bos de samenwerking met Softmedia heeft ervaren.

Wouter Bos - BOSK

De missie van BOSK

De BOSK was voorheen een Bond van Ouders met Spastische Kinderen. Tegenwoordig is de BOSK uitgegroeid tot een platform waar mensen met een lichamelijke handicap elkaar vinden en elkaar helpen. De BOSK is een wegwijzer in de speurtocht naar het omgaan met beperkingen en een belangenbehartiger.

BOSK website

Wouter draagt BOSK een warm hart toe

Wouter Bos heeft zelf een broer gehad met een open rug die daar op zijn veertiende aan overleden is. Met zijn voorzitterschap probeert hij de BOSK te helpen in deze moeilijke tijd waarin veel bezuinigd wordt.
Bekijk hier het project

BOSK zonder Softmedia

Voor de website die Softmedia heeft ontwikkeld had BOSK een ouderwetse website die paste bij een ouderwetse organisatie. Op de oude website was weinig interactie mogelijk. Er werd door de BOSK veel informatie gepubliceerd op de website in de hoop dat ouders de juiste informatie vonden. Met de nieuwe website wil BOSK dat leden elkaar kunnen helpen door het delen van ervaringen. De nieuwe website moet ruimte bieden om gemakkelijk met gelijkgestemden in contact te komen, een soort 'community'.

 

Beluister hier een stukje van het interview met Wouter Bos via Soundcloud:

 

 

De opdracht voor Softmedia

Toen we begonnen aan het traject voor een nieuwe website werd Softmedia me aanbevolen door een vriend. Op dat moment hadden we al een andere partij in de hand genomen, waar we niet zomaar onderuit konden. Omdat onze expertise niet ligt in het bouwen van websites, heb ik Softmedia gevraagd om te fungeren als onafhankelijke adviseur.

 

Dit heeft Softmedia onbetaald voor de BOSK gedaan. Uiteindelijk ging de webbouwer failliet en bleken ze helemaal niet te kunnen leveren wat ze beloofd hadden. Toen ben ik meteen naar Softmedia toegekomen om te vragen of zij wel konden beloven een goede website op te leveren.

 

"Nadat ik Softmedia had gesproken, had ik vertrouwen in de samenwerking en dat hebben ze meer dan waargemaakt!"

 

Wouter Bos: “De kennis op het gebied van websites, ICT en infrastructuur rijkt niet ver in een kleine vereniging. Ik had daarom echt iemand nodig die ik kon vertrouwen. Nadat ik Softmedia had gesproken, had ik vertrouwen in de samenwerking en dat hebben ze meer dan waargemaakt!”

Homepage BOSK

Waarom Softmedia?

"Ze doen wat ze beloven zonder dat de kosten uit de hand lopen. Ze weten wat je nodig hebt. Ze adviseren ons in de mogelijkheden die er zijn, zodat wij onze wensen beter in kaart kunnen brengen."

Welke voordelen ervaart de BOSK door de nieuwe website?

De website is nu veel toegankelijker voor de leden. Het is veel gemakkelijker om met elkaar in contact te komen. Ouders die een kind krijgen met een afwijking komen voor veel verassingen te staan. De website zorgt ervoor dat deze mensen in contact komen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Maar ook spastische jongeren tussen de 16 en 18 jaar oud ontmoeten elkaar online om te praten over bijvoorbeeld hun seksualiteit. Er zijn veel verschillende doelgroepen en daarom is het zo belangrijk dat de websitestructuur goed is.

Waarom kiezen voor Softmedia?

Omdat Softmedia zeer betrouwbaar is, zijn ze interessant voor bedrijven en organisaties die een beperkte expertise hebben op het gebied van websites. Doordat je je afhankelijk opstelt moet je zeker weten dat de webbouwer de verantwoordelijkheid aankan. En daar kun je van op aan bij Softmedia!

Wouter Bos beoordeeld de samenwerking met Softmedia met een: 9

Heeft u plannen voor een website of een online community zoals die van BOSK? Wilt u eens van gedachten wisselen met ons? Laat het dan weten!
Neem contact met ons