NLEN
Vacature

Landelijk coördinator ClaudicatioNet

Loes Hellegers

Softmedia ontwikkelde voor ClaudicatioNet een uitgebreid online platform bestaande uit o.a. de websites etalagebenen.nl voor patiënten en claudicationet.nl, gericht op therapeuten en professionals. Loes vertelt over haar ervaringen met Softmedia.

Loes Hellegers - ClaudicatioNet

ClaudicatioNet, wat is dat?

Loes is landelijk coördinator bij ClaudicatioNet; een geïntegreerd zorgnetwerk die patiënten, fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt. ClaudicatioNet streeft naar transparante en hoogwaardige zorg voor alle patiënten met perifeer vaatlijden in Nederland.

Claudicationet website

Het doel van ClaudicatioNet

Het voornaamste doel van ClaudicatioNet is kosten drukken. Wanneer 80% van de patiënten de therapie zou volgen, zou er 33 miljoen euro per jaar bespaard kunnen worden in Nederland. Verder brengt dotteren veel risico's met zich mee, lopen niet. Het is dus ook een veiligere oplossing voor mensen met etalagebenen.

Een bezig bijtje, die Loes

Loes reist het hele land door, heeft contact met zorgverzekeraars en fysiotherapeuten, doet de boekhouding, werkt aan nieuwe systemen, denkt mee over de strategie en organiseert het jaarlijkse ClaudicatioNet congres. Ze is dagelijks bezig met de interactieve website en database die Softmedia voor hen heeft ontwikkeld.


"ClaudicatioNet wil een website met een systeem erachter, dus geen platte website. Er moeten allerlei administratieve zaken automatisch gecontroleerd worden."
 

ClaudicatioNet voor Softmedia

"ClaudicatioNet had een website voordat ze in contact kwamen met Softmedia, maar deze was niet meer naar tevredenheid.

 

De 'webbouwer' van die website zat ver weg en de communicatie verliep via e-mail of telefoon. Dit veroorzaakte nog wel eens problemen. Daarnaast kwamen er steeds meer fouten in de website, zoals e-mails die niet meer automatisch verstuurd werden, waardoor er heel veel verwarring ontstond bij de aangesloten fysiotherapeuten. Omdat de website steeds complexer werd hebben we ervoor gekozen om de oude website niet te verbeteren maar een compleet nieuwe website te laten bouwen."

 

Zo moeten bijvoorbeeld de fysiotherapeuten gecheckt worden op de juiste scholing. Als we dat allemaal zelf moeten controleren, kost dat dagen werk. Maar dat is niet alles, er moet een webshop komen, literatuur moet gemakkelijk toe te voegen zijn en de database moet gemakkelijk aan te passen zijn. Dit is een hele lijst aan criteria die voor ons erg belangrijk is. Daarom zochten we een partij waarop we voor 100% konden vertrouwen.

ClaudicatioNet tablets

De keuze voor Softmedia

Middels een pitch zijn er verschillende bedrijven uitgenodigd. "Er waren bedrijven die zelf twijfelde of ze dit aan zouden kunnen, die vielen natuurlijk meteen af!" vertelt Loes. In Softmedia had ClaudicatioNet wel vertrouwen, ze kwamen goed over en waren erg overzichtelijk en hip. Vanaf het eerste moment hadden we goed contact!

Hoe verloopt een traject van niets naar zo'n complete en complexe website?

"Vanaf het eerste moment hadden we goed contact. Eerst zaten we vaak met een heel team van Softmedia om de tafel. Nu hebben we een vast contactpersoon. Iedereen van Softmedia heeft veel goede ideeën, ze zijn erg creatief. Ze willen ons echt helpen, denken mee en zijn enthousiast.

"Ik kan ze goed bereiken en ze komen snel met een oplossing. Deze oplossing wordt via de mail netjes uitgelegd. Kortom: ze doen wat ze moeten doen en zijn precies en duidelijk. Ook wel een mooi punt: er heerst een gemoedelijke sfeer."

"Door de website hebben we veel minder administratie.
Dit is één voorbeeld van een proces dat geoptimaliseerd is."

 

En Loes, hoe zie jij Softmedia eigenlijk?

"Softmedia komt vanaf het begin al goed op ons over. Ze maken overzichtelijke, hippe, aantrekkelijke websites die gemakkelijk te gebruiken zijn, ook in de achterkant."

ClaudicatioNet verwijzer

Welke voordelen ervaart Claudicationet in het dagelijks leven?

"Door de website hebben we veel minder administratie. Het systeem werkt namelijk prima. We hoeven geen dingen meer via de post te versturen. Mensen kunnen certificaten voortaan gewoon vanuit thuis uploaden. Voorheen moesten ze hun certificaat inscannen, op de post doen, wij moesten hem dan weer inscannen en aan het systeem hangen. Dit is één voorbeeld van een proces dat geoptimaliseerd is."

Waarom is een goede website zo belangrijk voor jullie?

"Wij vertellen ziekenhuizen dat Claudicationet alles digitaal doet. Er is een 'zorgzoeker' op de website die ziekenhuizen gebruiken om patiënten door te verwijzen naar aangesloten fysiotherapeuten. Als deze niet werkt, hebben wij geërgerde ziekenhuismedewerkers aan de telefoon omdat ze patiënten niet goed kunnen helpen. Ook fysiotherapeuten hangen boos aan de telefoon als de administratie niet klopt. Dankzij Softmedia kunnen we dit voorkomen."

Welk cijfer krijgen ze van jou?

"De mannen van Softmedia zijn heel toegankelijk. Ik had echt van die nerds achter een computer verwacht. Maar zo is Softmedia helemaal niet." Zegt Loes lachend."

Softmedia krijgt van ClaudicatioNet een 8,5
 

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We staan altijd open voor interessante ideeën en uitdagende projecten.

Neem contact op