NLEN
Vacature

Eindhoven Museum

Museum door de Stad

In opdracht van Soeps Creative Collective ontwikkelden we de website van Eindhoven Museum, een samenwerking tussen het preHistorisch Dorp en Museum Kempenland Eindhoven met een bijzondere collectie van historisch erfgoed uit Noord-Brabant.

 

Bekijk de website

Museum door de Stad reist door de stad met installaties geïnspireerd op de cultuurhistorische collectie van Eindhoven Museum. In drie jaar gaan designers aan de slag met vijf thema's.

Ontwerpers Eindhoven Museum

Een selectie designers

De ontwerpers van de installaties hebben de collectie van Eindhoven Museum en het verleden van de stad als uitgangspunt genomen en kijken samen met het publiek naar het heden en de toekomst.

verhalen over Eindhoven

Geschiedenis en verhalen over Eindhoven

Museum door de Stad brengt de geschiedenis en de verhalen over Eindhoven naar haar bewoners. Het museum reist met de installaties door verschillende delen van de stad en doet mee met andere evenementen zoals de Dutch Design Week en Warehouse of Innovation in het centrum van de stad.

23.000 objecten

23.000 objecten

Eindhoven Museum is ontstaan uit een samenwerking tussen het preHistorisch Dorp en Museum Kempenland Eindhoven. De collectie bestaat uit 23.000 objecten, gespecialiseerd in volkskunde, schilder- en beeldhouwkunst en religieus erfgoed uit Noord-Brabant. Samen met Soeps Creative Collective is Museum door de Stad ontstaan, om de collectie aan het publiek te laten zien en hen te inspireren om na te denken over het verleden in relatie tot het heden en de toekomst.

Neem contact met ons op!

Heeft u ook plannen voor een website of een online applicatie of wilt u gewoon eens van gedachten wisselen met ons? Laat het ons weten!

Neem contact op