NLEN

ClaudicatioNet

Landelijk netwerk voor looptherapie

ClaudicatioNet heeft als doel de behandeling van Claudicatio intermittens te verbeteren, de kosten te verlagen en een landelijk dekkend netwerk van gespecialiseerde fysiotherapeuten op te leiden.

 

Bekijk de website

Claudicationet website

Een stap vooruit voor ClaudicatioNet

Claudicatio intermittens, ook wel etalagebenen genoemd, is een uiting van perifeer arterieel vaatlijden (PAV). Voor de Nederlandse situatie wordt uitgegaan van 800.000 tot een miljoen mensen met PAV, waarvan ongeveer de helft Claudicatio-klachten heeft. ClaudicatioNet is een zorgnetwerk dat patiënten, fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar verbind.

Lees de testimonial van ClaudicatioNet

 

Etage Benen website

De zorgzoeker

Patiënten vinden uitgebreide informatie over Claudicatio Intermittens op de website www.etalagebenen.nl. Indien een fysiotherapeut op de website wordt vermeld, weet een patiënt dat deze door ClaudicatioNet is gecertificeerd men de juiste behandeling krijgt. De website www.claudicationet.nl is gericht op fysiotherapeuten en andere professionals. Deze bevat onder andere een zorgzoeker; een module waarmee de dichtstbijzijnde Claudicatio-fysiotherapeut gevonden kan worden.

Claudiationet therapeut

Persoonlijk profiel

Relevante informatie over therapeuten kan door bezoekers zelf worden ingezien via de openbare portfolios. Therapeuten kunnen zelf een persoonlijk profiel onderhouden, hierin wordt ook de voortgang van de specialisatie weergegeven. Elke fysiotherapeut heeft een profiel met een overzicht van informatiebijeenkomsten, basisscholingen en cursussen. De website biedt verder allerlei tools om therapeuten hun kennis te laten delen en up-to-date te houden.

Verwijssysteem Claudicatio Net

Verwijssysteem

Innovatief in de zorg is het ClaudicatioNet verwijssysteem. Vaatchirurgen verwijzen via de website patiënten direct door naar de dichtsbijzijnde gespecialisserde therapeut. De therapeut ontvangt de naam en telefoonnummer van de patient, en dient binnen 2 dagen contact op te nemen, zodat zo snel mogelijk met de behandeling gestart. Neemt de therapeut niet binnen 2 dagen contact op, dan wordt verwijzing doorgezet naar de volgende dichtsbijzijnde therapeut.

online dashboard

Online dashboards

Met een landelijke database van de behandelingen ontstaat de mogelijkheid tot opzetten van een benchmark om de onderlinge prestaties te vergelijken en kwaliteitsverbetering te bevorderen. Op deze manier worden behandelresultaten inzichtelijk gemaakt op individueel, regionaal, landelijk niveau.

Webdesign ClaudicatioNet website

Aanzienlijke kostenbesparing

De geboden zorg wordt transparant gemaakt voor zorgverleners en patiënten. Door het delen van de resultaten wordt het netwerk en de behandelingen uiteindelijk veel transparanter en kosten efficiënter.
 

"Vanaf het eerste moment hadden we goed contact. Iedereen van Softmedia heeft veel goede ideeën, ze zijn erg creatief. Ze willen ons echt helpen, denken mee en zijn enthousiast."

Loes Hellegers is landelijk coördinator bij ClaudicatioNet en vertelt over haar ervaringen met Softmedia.

Lees hier de testimonial

Neem contact met ons op!

Heeft u ook plannen voor een website of een online applicatie of wilt u gewoon eens van gedachten wisselen met ons? Laat het ons weten!

Neem contact op